Temperatura optima pentru cultivarea nautului → Naut (Cicer arietinum),

Acest articol a fost publicat în Naut (Cicer arietinum). Salvează legătura permanentă.

Chickpea podsNautul este larg răspândit în zonele cu clima arida. Prin urmare, exista o confuzie greşită că nautul nu rezista la temperaturile reduse. In realitate, el este una dintre culturile cele mai rezistente la frig din categoria leguminoaselor boboase. De exemplu, în Uzbekistan în unele zone se practică însămânţarea de toamna cu năut. În timpul iernii, sub zăpadă, plantele rezistă temperaturi de până la -25°C. Primăvara devreme nautul rezista temperaturi pina la -16°C. In timp ce alte boboase nu rezista o astfel de reducere a temperaturii.

Nautul face parte din culturile rezistente la frig (si la seceta). Seminte încep să germineze la o temperatură de +2…+5 °C, si rasar prietenos la +4…+8 °C (cam peste 3-4 saptamini de la semanat). La temperatura solului de +8…+10°С, plantele rasar in 9-10 zile. Rezista la îngheţ, de până la minus -8…-10 °C. Cu toate acestea, în timpul înfloririi, formării şi maturizării boabele nautul are nevoie de multa căldură, temperatura optima in aceasta perioada este +24…+28 °C ziua, si +14…+15°C noaptea.

Suma temperaturilor medii necesare pentru maturizarea nautului este 1.800-2.000 °C.


Facem schimb de experienţă la tema dată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>